Koninklijke Harmonie Euterpe en Muziek-, Mars- en ShowKorps St. Petrus’ Banden zijn naar nieuwe locatie verhuisd.

Er heeft zich letterlijk een historisch moment afgespeeld de afgelopen week. Koninklijke Harmonie Euterpe en Muziek-, Mars- en ShowKorps St. Petrus’ Banden hebben de eerste repetitie op de nieuwe locatie achter de rug. Er breekt een totaal nieuwe fase aan voor beide muziekverenigingen, met zoveel meer mogelijkheden en faciliteiten.

De verhuizing van beide muziekverenigingen was een hele toer. Eerst alles op de oude locatie in de hand nemen en vervolgens op de nieuwe locatie weer een plek geven. Een plek die ze met elkaar delen. Wat ook een nieuwe fase aangeeft. De verhuizing is door de eigen leden uitgevoerd, met behulp van auto’s en vrachtwagens die geleend konden worden. En er moest veel verhuisd worden! Wat te denken van: (reserve) instrumentarium, uniformen, de muziekbibliotheek en toebehoren. Veelal hebben de muzikanten hun eigen instrument thuis.

De nieuwe locatie gaat het repeteren en enthousiasme nieuw leven inblazen. Eindelijk een locatie waar je als muziekvereniging volwaardig kunt repeteren en de muziek tot zijn recht kunt laten komen. Nooit eerder had M.M.S.K. haar orkest en de tamboers op een locatie.
En dan hebben we het nog niet gehad over de geweldige akoestiek die er in Odeon aanwezig is. Een locatie waar je gasten, potentiële nieuwe leden, familie en vrienden graag mee naartoe neemt of uitnodigt. Concerten kunnen gegeven worden op de “eigen” locatie, waar iedereen vanuit horeca- leerwerkbedrijf Floris voorzien kan worden van een culinaire versnapering en ’n drankje. Dit horeca – leerwerkbedrijf is namelijk ook gevestigd in het Odeonpand.

Het aantal repetities gaat niet direct omhoog bij de muziekverenigingen. Wel is het fijn om te weten dat deze mogelijkheid er is, bijvoorbeeld voorafgaand aan evenementen en / of concerten. Beide muziekverenigingen verwachten dat de aantrekkingskracht voor de buitenwereld nu sterk toeneemt. En dat dit zeker ook een aanwas van nieuwe leden en oud leden, die weer muziek willen maken, met zich mee gaat brengen.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een van de beide muziekverenigingen dan kun je contact opnemen met:
Euterpe – Elleke Raedts, 0478-855225 of ook via e-mail: info@euterpevenray.nl.
Neem ook eens een kijkje op de nieuwe website van Euterpe die onlangs live is gegaan. www.euterpevenray.nl. Daar vind je nog veel informatie over Euterpe.
M.M.S.K. – Op de website www.mmskpetrusbanden.nl kan men zich aanmelden via de secretaris Rowan Wijnhoven. Tevens staan op hun website alle details die men zou willen weten.

Wil je nou eerst eens een keer een repetitie bijwonen dan kan dat bij beide muziekverenigingen. Euterpe repeteert op de donderdagavond om 18.45 uur met het opleidingsorkest en vanaf 20.00 uur met het groot orkest. M.M.S.K. repeteert op woensdagavond om 19.30 uur.

Het is wel handig om vooraf even contact op te nemen zodat er ook iemand is die je kan opvangen.

Houd je van muziek, kom dan een kijkje nemen of meld je aan bij een van de muziekverenigingen!

Op zondag 11 mei vindt de opening van Odeon plaats. Vanaf 14.00 uur is er de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen. Odeon is gevestigd aan de Hoenderstraat 10-12 in Venray.