Into Music!
voor iedereen die graag muziek wil maken

Amateurmuziek in Nederlandand
Bijna iedereen houdt van muziek: veel mensen luisteren graag naar muziek en genieten ervan, veel andanderen vinden het leuk om zelf actief muziek te beoefenen, hetzij vocaal, hetzij door het bespelen van een instrument.

Momenteel zijn er in Nederlandand een kleine 3,5 miljoen mensen die muziekbeoefening als hobby hebben. Velen doen dat in verenigingsverbandand: zij zijn lid van een fanfare, harmonie of zangvereniging. Maar een groot deel van hen (naar schatting bijna 1 miljoen mensen) maakt muziek in informeel verbandand. Zij musiceren of zingen alleen, in kleine groepjes, bandandjes of combo’s.
En dan zijn er natuurlijk ook velen, die graag muziek willen (gaan) maken, maar daar nog niet aan zijn toegekomen. Zij zijn op zoek naar geschikte oefenruimte, begeleiding of lesmogelijkheden. Maar zij geven er de voorkeur aan om dat op informele manier te doen; zij zoeken niet direct aansluiting bij een vereniging of willen liever niet naar een muziekschool gaan om lessen te volgen.
Via ons project Into Music! willen wij deze mensen tegemoetkomen.

Into Music!
Stichting Odeon zet zich in voor de groei en bloei van de amateurmuziekbeoefening in Venray en omgeving. Zij doet dit door mensen niet alleen gratis repetitieruimte, oefenmogelijkheden en technische faciliteiten te bieden, maar ook zorg te dragen voor begeleiding en coaching van de (aspirant-)muziekbeoefenaren.
Onder de naam Into Music! is Stichting Odeon een muziekproject gestart om dit plan te realiseren.

Voor wie is het bestemd?
Iedereen die muziek maakt of wil gaan maken, door zang of door het bespelen van een instrument, kan zich aanmelden om zich vooraf goed en geheel vrijblijvend te laten infomeren. Op basis daarvan wordt het helder of u behoort tot de deelnemers die kosteloos kunnen meedoen aan het project en gebruik kunnen maken van onze faciliteiten en coachingsmogelijkheden.

Welke activiteiten worden er georganiseerd?
Stichting Odeon is van plan uiteenlopende activiteiten en bijeenkomsten in het kader van het project Into Music! te gaan organiseren, zoals:

Oriëntatie-avonden
Hier kunt u zich laten informeren door zowel deskundigen als amateur-muziekbeoefenaars over alle ins en outs van de amateurmuziek.

Luistersessies
U bent te gast tijdens een repetitie van een muziekgezelschap, koor of orkest. Ervaar live en van dichtbij hoe het is om muziek te maken en praat met de muzikanten en zangers over hun ervaringen en beleving.

Instrumentenparades
Maak kennis met verschillende instrumenten; luister naar demonstraties, ontdek de klanken, bespeel een instrument en beleef actief het plezier van muziek maken!

Workshops
Onder leiding van professionele muzikanten maar ook amateurbeoefenaars worden workshops gegeven waar u kennis maakt met het zelf beoefenen van zang of instrumentale muziek; u ontdekt waar uw talenten en voorkeuren liggen en krijgt een goed beeld van uw mogelijkheden en interesses op dit gebied.

Optreden met een groot orkest en/of koor
Wij bieden u de mogelijkheid om samen met een harmonieorkest of koor op te treden, zowel in oefenverbandand als bij uitvoeringen voor publiek, zowel als backgroundformatie alsook op solistisch niveau.

Uw eigen podium
Stichting Odeon biedt u -letterlijk en figuurlijk!- een eigen podium voor het beoefenen van uw muziekhobby en ondersteunt u daarbij in technisch en facilitair opzicht, zoals met geluids- en lichtapparatuur, CD-opnamefaciliteiten en dergelijke.
Zelfs radio- en Tv-opnames van uw eigen optredens behoren tot de mogelijkheden.

Contact
Wilt u meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op via info@odeonvenray.nl

Binnenkort hopen wij u verder te informeren over de voortgang van dit project.